Van Iperen jaarpakket 4 x 25 kg gazonmest

159,95 incl. btw

Ruim op voorraad

Beschrijving

Van Iperen jaarpakket

Het Van Iperen jaarpakket bestaat uit 4 zakken minerale gazonmest van 25 kg. Eenmaal Lentemix, tweemaal Zomermix en als laatste nog eenmaal Herfstmix. Met het jaarpakket kun je één groeiseizoen 800 m2 aan gazon, sportveld of recreatieterrein bemesten.

Een groot deel van de stikstof in Van Iperen Lentemix bestaat uit ammonium. Dit zorgt voor geringe uitspoeling en een langere werking aan de start van het groeiseizoen. Doordat in Van Iperen Lentemix een deel Kieseriet zit verwerkt, is de kunstmest rijk aan zwavel. Zwavel is een essentieel voedingselement voor de aanmaak van bladgroenkorrels tijdens de groei.

In de vaak koude en natte wintermaanden sterven er veel wortels van de grasplant af. In de periode maart – april zorgt de opneembare fosfaat in Lentemix weer voor actieve wortelgroei. Het gras gaat door de speciale kunstmest voor het gazon effectiever om met de opname van andere voedingselementen.

Om ook in de zomer te kunnen genieten van een groen gazon is het belangrijk om ook in deze periode te bemesten. Het twee keer strooien van Zomermix in de periode van mei t/m augustus zorgt voor een gazon wat goed bestand is tegen droogte, hitte en spelende kinderen.

Van Iperen Herfstmix zorgt voor een goede afharding van de grasmat in het najaar. Het hoge kaliumgehalte draagt namelijk bij aan stevige celwanden in de grasplant en zodoende dus ook aan sterk gras. Na het strooien van Van Iperen Herfstmix is een gazon beter bestand tegen koude weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en vorst. Daarnaast is het minder gevoelig voor een aantasting van sneeuwschimmel.

De stikstof in Herfstmix bestaat uit een ureumvorm. Deze vorm is voor planten niet direct opneembaar. Het moet eerst door het bodemleven worden omgezet in ammonium en nitraat. Door de langzaamwerkende kunstmest heeft het gazon voor langere tijd voeding tot zijn beschikking. Het gras groeit daardoor niet te explosief, maar juist rustig en gecontroleerd.

Bemestingsschema per 100 m2

  • Mrt – apr: 3 kg Lentemix
  • Mei – jun: 3 kg Zomermix
  • Jul – aug: 3 kg Zomermix
  • Sep – okt: 3 kg Herfstmix
service-employee.png

Vragen over dit product?

Neem contact met ons op.

Aanbevolen

Andere suggesties…

Specificaties

Samengestelde meststoffen op minerale basis.

Het Van Iperen jaarpakket gazonmest bevat:

  • 1x 25 kg Lentemix
  • 2x 25 kg Zomermix
  • 1x 25 kg Herfstmix

 

Documenten

Geen documenten gevonden.

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingenBeoordeling toevoegen


Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen

Login