DCM jaarpakket 4 x 25 kg gazonmest

243,95 incl. btw

Ruim op voorraad

Beschrijving

DCM jaarpakket gazonmest 4 x 25 kg

Met het DCM jaarpakket gazonmest ben je het hele groeiseizoen verzekerd van donkergroen gras. Het pakket bevat 3 verschillende meststoffen met een unieke samenstelling, afgestemd op de voedingsbehoefte van gras per seizoen.

Het hoge stikstofgehalte in DCM Start voor een actieve groei en snel herstel van de grasmat na de winter. Wanneer je deze meststof in maart of april over je gazon strooit zal je na enkele dagen al verkleuring van het gras zien.

Wanneer je het gazon volledig uit zijn winterslaap is, kun je in april of mei het gras gaan verticuteren en/of graszaad bijzaaien. Om te zorgen voor snel herstel van de bestaande grasmat en de eerste voeding van het gezaaide herstel graszaad is DCM Vital-Green de ideale meststof.

Om de grasmat in de periode juli – augustus goed gesloten en dicht van structuur te houden, strooi je nogmaals DCM Vital-Green. Door de aanwezigheid van extra ijzer (Fe) in de meststof krijgt het gras een extra donkergroene kleur. De gebalanceerde NPK-verhouding maakt het gazon sterker en daardoor beter bestand tegen spelende kinderen. Daarnaast wordt het minder gevoelig voor hitte en droogte.

In het najaar is het belangrijk om het gazon vroegtijdig te wapenen tegen het koude en natte winterweer dat op komst is. Het gazon moet afgehard worden. DCM Grass-Care bevat extra kalium (K) wat daar voor zorgt. Door deze meststof in september of oktober te strooien raakt het gazon beter bestand tegen koude weersomstandigheden. Het zorgt voor sterk en weerbaar gras wat minder gevoelig is voor schimmels.

Om verzuring van de bodem tegen te gaan kan in de winter eventueel nog kalk gestrooid worden. Op zandgronden is dit vrijwel jaarlijks nodig. Op kleigronden, die van nature rijk aan calcium zijn, is dit een stuk minder. Om de precieze behoefte te achterhalen is het verstandig om een bodemanalyse uit te laten voeren.

Bemestingsschema per 100 m2

  • Mrt – apr: 4 kg DCM Start
  • Mei – jun: 4 kg DCM Vital-Green
  • Jul – aug: 4 kg DCM Vital-Green
  • Sep – okt: 4 kg DCM Grass-Care
service-employee.png

Vragen over dit product?

Neem contact met ons op.

Aanbevolen

Andere suggesties…

Specificaties

Geen specificaties gevonden.

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingenBeoordeling toevoegen


Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen

Login