Bezorging

Wij bezorgen dagelijks bestellingen door heel Nederland & België. Van lichte doosjes middels een pakketdienst tot zware pallets middels een transporteur. Dit scheelt je sowieso veel tijd en soms ook zwaar werk. Alle vragen over bezorging vind je hieronder.

Je kunt graszoden het beste één dag voor het leggen laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je op jouw vrije dag ’s ochtends alles in huis hebt en direct aan de slag kunt gaan.

De graszoden die je ontvangt zijn na het oogsten gekoeld en daardoor in houdbaarheid verlengd. Dit betekent dat ze minder snel geel of bruin worden en je meer tijd hebt om de graszoden te verwerken.

Graszoden die bijvoorbeeld op woensdag zijn besteld, worden op donderdag in de loop van de dag geleverd, en zijn op vrijdagmiddag zonder verlies van kwaliteit nog steeds te leggen. Bewaar de graszoden in de tussentijd wel in de schaduw en uit de wind.

Nee, het is niet mogelijk om op zaterdag graszoden te laten bezorgen. Graszoden die je bij ons bestelt, worden direct na het oogsten gekoeld en daardoor in houdbaarheid verlengd. Dit betekent dat ze minder snel geel of bruin worden en je meer tijd hebt om de graszoden te verwerken.

Een bestelling van graszoden die je bijvoorbeeld op donderdagochtend plaatst, wordt vrijdag in de loop van de dag geleverd, en is op zaterdagmiddag zonder verlies van kwaliteit nog steeds te leggen. Bewaar de graszoden in de tussentijd wel in de schaduw en uit de wind.

Mocht je toch per se een levering op zaterdag willen, bel ons dan even om te vragen wat er mogelijk is. Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op: +31(0)411 64 95 50.

Nee, je hoeft niet thuis te zijn. Er hoeft namelijk niet te worden getekend voor ontvangst. Wees op de dag van levering wel telefonisch bereikbaar. Zo kan de chauffeur in kwestie altijd even bellen mochten er vragen zijn over de gewenste plek van levering.

Voor kleine tot middelgrote bestellingen zijn de bezorgkosten afhankelijk van het totale gewicht van je bestelling. Bij grote bestellingen worden de kosten niet alleen berekend op basis van gewicht maar ook je postcode.  

Pakketzending
0 t/m 22 kg               € 6,95
23 t/m 25 kg             € 9,95
26 t/m 40 kg             € 14,95
41 t/m 50 kg             € 21,95

Stukgoedzending
51 t/m 75 kg             € 34,95
76 t/m 100 kg          € 39,95

Palletzending
101 t/m 332 kg        € 59,95
333 t/m 664 kg        € 69,95
665 t/m 996 kg        € 79,95
997 t/m 1245 kg     v.a. € 89,95  
1246 t/m 2490 kg   v.a. € 99,95

De exacte bezorgkosten worden berekend op de afrekenpagina. Met uitzondering van de Waddeneilanden is levering mogelijk door heel Nederland.

De graszoden liggen als een groot pakket gestapeld op een pallet. Vanuit een vrachtauto brengen wij de pallet(s), met een meeneemheftruck of elektrische pompwagen, zo dicht mogelijk bij de tuin als redelijkerwijs mogelijk blijkt te zijn.

De chauffeur zal altijd zijn best doen om de pallet(s) met graszoden, middels een meeneemheftruck of elektrische pompwagen, zo dicht mogelijk bij de tuin te bezorgen.

Mocht dit in jouw geval lastig zijn, doordat je in een smalle of doodlopende straat woont, laat dit ons dan van tevoren even weten. Ook wanneer de graszoden bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis moeten worden neergezet horen we dit graag op tijd.

Bij de bezorgoptie “bezorging met pompwagen” ontvang je van onze vervoerder TransMission op de dag van levering voor 9 uur standaard een e-mail met daarin een track & trace code en een verwacht tijdvak van levering. Bij het betalen van een toeslag kan er eventueel ook vóór 9, 10 of 12 uur bezorgd worden.

Ga je voor “bezorging met meeneemheftruck” dan bestaat er keuze uit bezorging gedurende de ochtend of middag. Een verwacht tijdvak van levering zal door de betreffende chauffeur of ons kantoor telefonisch worden doorgegeven. 

Nee, de pallets waar de graszoden op liggen zijn vrij van statiegeld. Je mag deze zelf houden. Wanneer blijkt dat je er niet zoveel mee kunt, lever deze dan in bij een lokale pallethandelaar, gemeentewerf of stortplaats.

Overige klantenservice