Graszaad

Graszaad keuze

Ben je van plan om gras te gaan zaaien? Kies dan voor professioneel graszaad met de hoogste zuiverheid en beste eigenschappen. Let bij je keuze voor graszaad op het uiteindelijke gebruiksdoel van het gazon.

Een speelgazon moet tegen een stootje kunnen. Kies je voor een siergazon dan dient het graszaadmengsel uit fijnbladige rassen te bestaan. Snelgroeiend herstel graszaad gebruik je bij het bijzaaien van je gazon na het verticuteren. Moet het gras extensief te beheren zijn? Dan kies je voor openbaar groen graszaad.

Graszaad kopen

Ga je een gazon aanleggen? Dan is graszaad kopen een logische keuze. Hoeveel kg graszaad je nodig hebt is in eerste instantie grotendeels afhankelijk van het aantal vierkante meters gazon dat je wilt gaan inzaaien.

Vervolgens is het soort graszaad dat je van plan bent te gaan kopen bepalend bij hoeveel kg je nu precies nodig hebt. Gemiddeld zaai je zo’n 2 – 3 kg gazonzaad per 100 m2. Graszaad is te bestellen in verpakkingen van o.a. 1 kg, 5 kg & 15 kg.

Graszaad zaaien

Er zijn in principe twee ideale periodes in het jaar om graszaad te zaaien. Dat is in het voorjaar van half april tot begin juni. Of in het najaar, van half augustus tot begin oktober. De weersomstandigheden zijn dan vaak het meest gunstig.

Graszaad zaaien is iets wat je makkelijk zelf kunt doen, mits je goed weet hoe het moet natuurlijk. Het is belangrijk om een aantal stappen in de juiste volgorde te doorlopen. Je wilt natuurlijk niet dat het graszaad niet of nauwelijks ontkiemd waardoor je met een lelijk gazon komt te zitten. Bekijk daarom onze zaaitips.

Beste graszaad

Om te bepalen wat het beste graszaad voor jou is om te kopen, moet je vooraf weten wat de uiteindelijke toepassing van het gazon wordt. Op basis daarvan weet je zeker dat je altijd het juiste graszaadmengsel kiest.

Zo is speelgazon graszaad uitermate geschikt voor spelende kinderen en huisdieren. Sterk en snelgroeiend herstel graszaad gebruik je om je gazon bij te zaaien na het verticuteren. Is een hoge sierwaarde belangrijk voor je? Of wil je het gazon met een kooimaaier kort kunnen maaien? Dan is siergazon graszaad absoluut de beste keuze voor jou.

Filter

Productfilter
Merk
Oppervlakte