Productfilter

Graszoden

Wil je jouw bestaande gazon vervangen? Of juist een compleet nieuw gazon aanleggen? Met behulp van verse grasmatten realiseer je binnen één dag al een kant-en-klaar speelgazon. Onder groeizame omstandigheden kunnen kinderen en huisdieren al na 14 dagen op het gras spelen. Zelf graszoden leggen is niet moeilijk. Met een ons uitgebreide stappenplan kun je het makkelijk zelf.

Enig resultaat

Waarom kiezen voor graszoden

Graszoden vormen een snelle en effectieve manier om een groene tuin te creëren. Deze voorgekweekte stukken gras, compleet met wortels en een dunne laag aarde, worden gekweekt onder gecontroleerde omstandigheden om een optimale groei en gezondheid te garanderen. Het gebruik van graszoden in jouw tuin biedt direct resultaat, in tegenstelling tot het zaaien van graszaden, wat weken kan duren voordat er resultaat zichtbaar is. Graszoden bieden direct een bodemdekking, wat ook weer bijdraagt aan een betere bodemstabiliteit en minder modder.

Een ander voordeel van graszoden is dat ze onkruidgroei aanzienlijk verminderen. Doordat de zoden dicht en uniform zijn, krijgen onkruidzaden minder kans om te ontkiemen. Dit betekent minder onderhoud en een gezonder gazon op lange termijn. Graszoden zijn ook ideaal voor het herstellen van beschadigde delen van jouw gazon, omdat ze gemakkelijk in verschillende vormen en maten gesneden kunnen worden om precies in de gewenste ruimte te passen.

Graszoden leggen

Het aanleggen van graszoden kan in principe het hele jaar door. Qua weersomstandigheden is de periode van half april tot begin juni of van half augustus tot begin oktober het meest gebruikelijk.

Het is verstandig om de ondergrond voor graszoden al voordat je gaat bestellen gereed te hebben liggen. Een grasrol is namelijk een vers product welke bij voorkeur zo snel mogelijk gelegd dient te worden.

Na aanleg is het enkel nog maar nodig om de graszoden goed te sproeien en kan het genieten van een kant-en-klaar speelgazon direct beginnen!

Onderhoud van graszoden voor een gezond gazon

Het onderhouden van graszoden is essentieel voor een langdurig mooi en gezond gazon. Na het leggen van de zoden is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Begin met regelmatig water geven, vooral in de eerste weken, om de wortels te helpen zich te vestigen en te groeien. In de eerste periode na het leggen is het cruciaal om de graszoden niet uit te laten drogen. Afhankelijk van het weer, moet dit dagelijks of om de dag gebeuren. Zodra de zoden stevig geworteld zijn, wat meestal na enkele weken is, kun je het water geven verminderen.

Bemesting speelt ook een belangrijke rol in het onderhoud van jouw gazon. Gebruik in het voorjaar en de zomer een stikstofrijke gazonmest om de groei en groene kleur te bevorderen. In het najaar is een meststof met meer kalium aan te raden om de graszoden te versterken voor de winter. Maai het gras regelmatig, maar zorg ervoor dat je niet meer dan een derde van de grassprietlengte in één keer maait. Dit helpt stress op het gras te voorkomen en bevordert een dichte, gezonde groei.

Onkruidbestrijding is ook een aspect van gazononderhoud. Hoewel graszoden minder vatbaar zijn voor onkruid dan ingezaaide gazons, is het belangrijk om onkruid tijdig te verwijderen. Tot slot, zorg voor regelmatige beluchting van de bodem om compactheid te voorkomen en water, lucht en voedingsstoffen gemakkelijk naar de wortels te laten doorstromen. Door deze stappen te volgen, zorg je voor een gezond, veerkrachtig gazon dat jarenlang meegaat.

Graszoden kopen bij Gazonplus.nl

Het bestellen van graszoden via onze webshop is eenvoudig en efficiënt. Je kunt de gewenste hoeveelheid graszoden direct in de webshop plaatsen en kiezen voor thuisbezorging of zelf afhalen bij onze kwekerij in Biezenmortel. Daarbij bieden wij ook uitgebreide adviezen en instructies voor het leggen van de zoden, zodat je verzekerd bent van het beste resultaat. Met de gekoelde graszoden van Gazonplus.nl, die een verlengde houdbaarheid hebben, kun je jouw gazon op een flexibele manier aanleggen, zelfs bij warm weer. Kies voor Gazonplus.nl en geniet van een prachtig, groen gazon dat bestand is tegen spelende kinderen en huisdieren.

Filter

Productcategorieën
Productfilter