Productfilter
Merk
Toepassing
Oppervlakte
Soort

Gazonmest

Om je gazon mooi groen van kleur en dicht van structuur te krijgen is het 3 tot 4 keer per jaar nodig om het gras te bemesten. Het is het beste om hier speciale gazonmest voor te gebruiken. Gazonmeststoffen zijn er in veel verschillende soorten. Er bestaat o.a. gazonmest voor het voorjaar, de zomer en het najaar.

Resultaat 1–9 van de 22 resultaten wordt getoond

Soorten gazonmest

Er zijn veel verschillende soorten gazonmest verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld organische meststoffen over je gras strooien. Of je kunt kunstmest voor het gazon kopen. Kunstmest wordt ook wel minerale mest genoemd. Zoals de bijvoorbeeld de kunstmestkorrels van Van Iperen.

Een organisch-minerale meststof bestaat uit een combinatie van twee verschillende soorten, namelijk kunstmest en organische mest. DCM is een hoogwaardige producent van organisch-minerale gazonmest in fijne korrel.

Beste gazonmest

Een organisch-minerale meststof is de beste gazonmest die je kunt kopen. Het combineert namelijk het beste van twee werelden. Waar het organische gedeelte zorgt voor de voeding van het bodemleven, zorgt het minerale gedeelte voor de echte prestaties van het gras. Goede organisch-minerale mest speciaal voor je gazon is bijvoorbeeld; DCM Start, DCM Vital-Green of DCM Grass-Care.

Gazonmest voorjaar

Gazonbemesting in het voorjaar activeert de groei van het gras. Gazonmest strooien in maart of april zorgt voor snel herstel na de winter. Plekken die wat open of geel zijn geworden door het koude weer zijn binnen no-time weer groen en dicht. Een goede voorjaarsmeststof kenmerkt zich door een hoog stikstofgehalte. DCM Start of Van Iperen Lentemix is een goede keuze.

Gazonmest zomer

Het bemesten van je gazon in de zomer zorgt ervoor dat je gras mooi donkergroen van kleur en dicht van structuur wordt. Daarnaast maakt het je gras beter bestand tegen hitte en tolerant voor betreding. DCM Vital-Green en Van Iperen Zomermix zijn gazonmeststoffen die je het beste kunt strooien in de zomer.

Gazonmest najaar

In het najaar is het belangrijk om je gazon klaar te maken voor de winter. Bemesting speelt daarbij een belangrijke rol. Gazonmest met extra kalium verhoogt de weerbaarheid tegen schimmels. Speciale najaarsvoeding voor gras biedt bescherming tegen natte en vooral koude weersomstandigheden. Gazonmeststoffen die gras stevig afharden zijn DCM Grass-Care en Van Iperen Herfstmix.

Filter

Productcategorieën
Productfilter
Merk
Toepassing
Oppervlakte
Soort