DCM Vivisol 25 kg bodemverbeteraar

54,60 incl. btw

Ruim op voorraad

Beschrijving

DCM Vivisol

DCM Vivisol is een organisch bodemverbeterend middel. Toepasbaar bij het opnieuw vruchtbaar krijgen van bodems met een slechte structuur of weinig bodemleven. Denk bijvoorbeeld aan dichtgeslagen grond door langdurige plasvorming of grond die kapot is gereden door zwaar verkeer.

  • Actiever bodemleven
  • Meer biodiversiteit
  • Betere beschikbaarheid voeding

Het hoge gehalte aan stabiele organische stof verrijkt in eerste instantie de bodem met humus. Vervolgens verbetert daardoor zowel de fysische als biologische bodemvruchtbaarheid. Het creëert de ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van een actief, rijk en gevarieerd bodemleven. Iets wat bijvoorbeeld belangrijk is bij het leggen van graszoden.

Op de grondstoffen in DCM Vivisol is de goedaardige bacteriestam Bacillus sp. geënt. Eenmaal door de grond gemengd verbeteren deze bacteriën de directe omgeving rondom de wortels. Ook wel de rhizosfeer genoemd. Hierin maken ze mineralen beschikbaar voor plantwortels.

De beste werking van DCM Vivisol wordt verkregen door het product door de bovenste 25 cm van de bodem in te werken. Bijvoorbeeld door te spitten of te frezen. Wanneer dit niet kan is oppervlakkig uit strooien ook mogelijk.

service-employee.png

Vragen over dit product?

Neem contact met ons op.

Aanbevolen

Andere suggesties…

Specificaties

Merk DCM
Categorie bodemverbeteraar
Soort mest organisch
Seizoen voorjaar, zomer, najaar
Verpakking 25 kg
Dosering 15 kg / 100 m2
Oppervlakte 150 m2
Stikstof (N) 2%
Fosfor (P2O5) 0,8%
Kalium (K20) 2,5%
Magnesium (MgO)
Zwavel (SO3)
Ijzer (Fe)
Spoorelementen nee
Organische stof 60%

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingenBeoordeling toevoegen


Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen

Login