DCM Groen kalk 4 kg

9,95 incl. btw

Ruim op voorraad

Beschrijving

DCM Groen kalk 4 kg

Op zoek naar kalk voor gazons? Groen Kalk van DCM gaat verzuring van de bodem tegen en zorgt er voor dat voedingstoffen moeilijker kunnen worden opgenomen door de wortels van planten of gras.

Voornamelijk zandgronden kunnen na verloop van tijd verzuren. Kleigronden hebben hier minder last van. Des te zuurder een bodem is, des te moeilijker is het voor gras of planten om voedingsstoffen op te nemen.

DCM Groen Kalk zorgt ervoor dat de zuurgraad van je grond verhoogt, en daardoor vruchtbaarder wordt. Wil je zeker weten of kalk strooien nodig is, neem dan een grondmonster en laat een bodemanalyse uitvoeren.

Gemiddeld gebruik je 1 kg kalk per 10 m2. Een doos DCM Groen Kalk 4 kg is goed voor ongeveer 40 m2 gazon. Naast calcium bevat deze kalksoort ook nog magnesium wat resulteert in een groenere kleur van het blad.

Kalk strooien op je gazon doe je in de winter. DCM Groen Kalk strooi je het beste in december of januari. Wanneer de korrels in het voorjaar volledig zijn opgelost heeft het zijn werk gedaan. Vanaf maart – april kun je het gazon bemesten.

 

service-employee.png

Vragen over dit product?

Neem contact met ons op.

Aanbevolen

Andere suggesties…

Specificaties

Merk DCM
Categorie kalk
Seizoen winter
Verpakking 4 kg
Dosering 1 kg / 10 m2
Oppervlakte 40 m2
Calcium (CaO) 30%
Stikstof (N)
Fosfor (P2O5)
Kalium (K20)
Magnesium (MgO) 15%
Zwavel (SO3)
Ijzer (Fe)
Spoorelementen nee
Organische stof

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingenBeoordeling toevoegen


Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen

Login