Graszoden grasmatten grasrollen kopen

Graszoden Brabant

Heb je plannen met je tuin? Wil je zelf, of samen met vrienden, een nieuw speelgazon aanleggen? Met behulp van Brabantse graszoden realiseer je binnen één dag al een kant-en-klare grasmat waarvan je direct kunt gaan genieten. Onze kwekerij bevindt zich midden in Brabant. Centraal gelegen aan de rijksweg N65 van Tilburg naar Den Bosch. 

We hebben groene vingers en voorzien je graag van advies en hulp. Naast grasmatten hebben we veel aanverwante benodigheden in ons assortiment zoals;

Graszoden kopen Brabant

Als Brabants familiebedrijf hebben wij al meer dan 60 jaar ervaring in het kweken van grasmatten. We leveren niet alleen gras aan hoveniersbedrijven & tuincentra maar ook rechtsreeks aan de doe-het-zelver. Het speelgazon dat wij kweken bestaat uit een mengsel van de best geteste grassoorten.

 • Engels raaigras (herstellend vermogen)
 • Roodzwenkgras (droogtetolerantie)
 • Veldbeemdgras (sterke beworteling)

De grasmatten die wij aanbieden zijn direct na de oogst gekoeld en daardoor extra lang houdbaar. Zodoende heb je twee dagen meer de tijd om het gras te leggen, zonder dat het geel wordt. Vanzelfsprekend is het gras dat we kweken vrij van:

 • Breedbladige onkruiden
 • Wilde grassen
 • Stenen of kiezels

Graszoden Brabant afhalen

Gedurende de periode voorjaar – najaar hebben we vrijwel dagelijks vers gras gekoeld op voorraad liggen. Om die reden kun je kleine hoeveelheden gras vaak al direct bij ons af komen halen. Informeer voor je langs komt altijd even naar de actuele voorraad.

Jouw benodigde aantal vierkante meters grasmatten kun je tijdens kantooruren, of op zaterdagochtend, reserveren via;

Graszodenkwekerij Brabant

Onze kwekerij bevindt zich in het hart van Brabant. Centraal tussen Den Bosch & Tilburg, nabij de rijksweg N65. Wanneer je rechtstreeks op onze kwekerij je bestelling komt afhalen bieden we je standaard:

 • Hulp bij inladen
 • Een gratis instructiefolder
 • Onderhoudsadvies

Je kunt ons het snelste bereiken via de snelweg A58 of A2 en vervolgens de rijksweg N65. Bekijk de geschatte reistijd vanuit diverse Brabantse steden;

 • Breda: +/- 30 minuten
 • Den Bosch: +/- 20 minuten
 • Eindhoven: +/- 30 minuten
 • Tilburg: +/- 20 minuten
 • Waalwijk: +/- 25 minuten

> Plan direct je route 

Kan ik bij jullie pinnen?

Ja hoor, pinnen is geen enkel probleem. Je kunt daarnaast ook gewoon contant bij ons betalen.

Zijn jullie ook op zaterdag geopend?

Op zaterdag zijn we 08.00 tot 13.00 uur geopend. Doordeweeks kun je van 08.00 tot 17.00 uur bij ons terecht voor het afhalen van grasmatten.

Hoe groot is een grasrol?

Een grasrol van 1 vierkante meter weegt ongeveer 15 kg en heeft de volgende afmetingen:

 • 250 cm lang
 • 40 cm breed
 •  +/- 1,5 cm dik

Hoeveel grasrollen passen er in een personenauto?

Met een opgeklapte achterbank past er ongeveer 15 vierkante meter gras in een middenklasse auto.

Hoeveel vierkante meter kan er op een aanhangwagen?

Op een kleine ongeremde enkelassige aanhangwagen mag circa 15 vierkante meter geplaatst worden. Een wat grotere geremde enkel-assige aanhangwagen is geschikt voor ongeveer 25 vierkante meter en met een geremde dubbelassige aanhangwagen neem je al snel 60 vierkante meter graszoden in één keer mee.

Ga je een aanhangwagen huren? Controleer voor de zekerheid de papieren die bij de aanhangwagen horen. Touwen of sjorbanden over de lading zijn handig. De lading afdekken met een net is volgens de wet verplicht.

> Alle veelgestelde vragen

Graszoden bezorgd in Brabant

Heb je geen zin om twee keer te moeten rijden en naderhand je auto te stofzuigen? Of ben je niet in het bezit van aanhangwagen rijbewijs? Overweeg dan eens de mogelijkheid om jouw bestelling thuis te laten bezorgen.
Vanaf het voor- tot het najaar bezorgen we vrijwel dagelijks verse grasrollen door heel Brabant. Een gewenste afleverdatum, tot 2 weken vooruit, kies je heel gemakkelijk zelf in het afrekenmenu van onze webshop.

Op de door jouw gekozen dag van levering ontvang je ’s ochtends van ons een bericht over het verwachtte tijdstip van levering. De chauffeur zal er later voor zorgen dat de grasrollen zo dicht mogelijk bij jouw tuin, oprit of garagedeur worden gelost. Dit bespaart hoe je dan ook een hoop zwaar tilwerk.

> Meer over bezorging

Zelf graszoden leggen

Is jouw tuin na de verbouwing van het huis nog steeds een kale zandvlakte gebleven? Of ben jij de ontevreden eigenaar van een lelijke grasmat welke niet meer te redden valt? Wacht dan niet langer en start vandaag nog met de aanleg van een strak en nieuw gazon.

Met behulp van verse grasmatten realiseer je binnen één dag al resultaat waarvan je direct kunt gaan genieten. Eenmaal gelegd kunnen kinderen er na 10 – 14 dagen al op spelen. Om gras te leggen hoef je niet persé een hovenier te zijn. Met een klein beetje hulp kun je het vaak ook makkelijk zelf!

> Zelf grasrollen leggen, 7-stappenplan

Ook interessant  Alle blogs